Under vecka 5-6 och 9-10 har vi sjuksköterskestudenter från termin 5 på Sjuksköterskeprogrammet på vårdcentralen. Idag gör våra sjuksköterskestudenter sin sista dag hos oss. Vi passar på att fråga Emma och Birta vad de har lärt sig och tar med sig från praktiken hos oss?

Att vara på en mindre vårdcentral har varit väldigt lärorikt. Jag har fått vara med och se det mesta, allt från intramuskulära injektioner och provtagning till omläggning av sår och öron spolningar. Detta har varit en riktig superpraktik och jag tackar verkligen för den här fantastiska tiden” säger Emma.

Är så glad att min placering blev just på Pålsboda Vårdcentral. Min bästa VFU-placering hittills. Just för att det är en liten vårdcentral har jag fått med mig otroligt mycket lärdom som jag kommer ha nytta av hela mitt yrkesliv. Och arbetsplatsen har också gett mig en standard för hur jag vill ha det på en arbetsplats. Fantastisk personal!”, säger Birta.

 

Vi tackar Emma och Birta för dessa veckor och vecka 9 välkomnar vi återigen två nya sjuksköterskestudenter från termin 5.