Under två veckor har vi haft två sjuksköterskestudenter från termin 5 hos oss. I morgon gör Emelie och Linnéa sin sista praktikdag på MVC i Kumla och då har de varit på vårdcentralen i två veckor. Vi frågade vad de tyckt om sin praktik:

”Dom här två veckorna har gått jätte fort, vi har fått se och göra en hel del så som öronspolning, provtagning, såromläggning och surturtagning. Jag är väldigt tacksam att jag hamnade här på min praktik, jag har lärt mig väldigt mycket som jag kommer ta med mig till framtiden. Tack för dom här veckorna och tack till personalen som varit fantastisk!” säger Emelie.

”Det har varit roligt att vara på en liten vårdcentral. Jag har fått se lite av varje och lärt mig mycket. Två veckor har gått snabbt och jag hade gärna stannat!” säger Linnéa

Tack för dessa två veckor och vi önskar ett stort lycka till med fortsatta studier och framtiden.

På bilden från vänster är Emelie, Julia deras handledare och Linnea.